Projecten

 

Nieuws

Activiteiten

Persberichten

Recente ontwikkeling van onze projecten

Duurzaam Haren werkt momenteel met een aantal partijen aan onderstaande projecten. Zodra projecten in een definitief stadium komen worden ze op deze pagina vermeld.

Zonneweide Glimmen

Zonneweide Glimmen

De Zonneweide Glimmen wordt gerealiseerd tegenover Brasserie De Kastanjehoeve op het terrein van een voormalige boomkwekerij. Een locatie voor 5.370 zonnepanelen met een piekvermogen van 1,75 MW. De jaarlijkse elektriciteitsproductie is 1.500 MWh, hetgeen goed is voor zo’n 500 huishoudens.

Lees meer
Mobiliteit

Mobiliteit

Duurzaam Haren heeft samen met enkele leden en Easydriving een deelauto operationeel in Haren.

Lees meer
Energiek Maarwold

Energiek Maarwold

Wijkinitiatief voor het leveren van een lokale bijdrage aan de verduurzaming van de wijk Maarwold met behoud van de mooie groene omgeving. Daarmee de samenhang in de wijk vergroten door bewoners, Westerholm en andere organisaties te betrekken.

Lees meer
Voedselbos Glimmen

Voedselbos Glimmen

Het Voedselbos te Glimmen combineert voedselproductie, natuur en inspiratie op een unieke plek aan de Drentsche Aa.

Lees meer
Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst

Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst

Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst realiseert duurzame energieopwekking met zonnepanelen en extra opbrengsten voor Zorgboerderij de Mikkelhorst in de vorm van gewassen en vee.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aankomende activiteiten

31

Okt

Nationale Duurzame Huizen Route

Ervaringen met energie besparen en duurzaam wonen worden gedeeld door o.a. twee Harense huiseigenaren. U kunt hun woningen bezoeken op zaterdag 31 oktober. Een Twee-onder-een-kapwoning met bouwjaar 1938 en een vrijstaande woning van 1985.

07

Nov

Nationale Duurzame Huizen Route

Ervaringen met energie besparen en duurzaam wonen worden gedeeld door o.a. twee Harense huiseigenaren. U kunt hun woningen bezoeken op zaterdag 7 november. Een Twee-onder-een-kapwoning met bouwjaar 1938 en een vrijstaande woning van 1985. 

16

Nov

Stemmen op duurzame ideeën

Stem op de duurzame ideeën tussen 16 november 2020 - 29 november 2020. In deze fase kunt u op de geselecteerde plannen stemmen van het project Groene Parel van gemeente Groningen.  

Meer activiteiten

Onze initiatieven en partners

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag