Projecten

 

Nieuws

Activiteiten

Persberichten

Recente ontwikkeling van onze projecten

Duurzaam Haren werkt momenteel met een aantal partijen aan onderstaande projecten. Zodra projecten in een definitief stadium komen worden ze op deze pagina vermeld.

Zonneweide Glimmen

Zonneweide Glimmen

De Zonneweide Glimmen wordt gerealiseerd tegenover Brasserie De Kastanjehoeve op het terrein van een voormalige boomkwekerij. Een locatie voor 5.370 zonnepanelen met een piekvermogen van 1,75 MW. De jaarlijkse elektriciteitsproductie is 1.500 MWh, hetgeen goed is voor zo’n 500 huishoudens.

Lees meer
Mobiliteit

Mobiliteit

Duurzaam Haren heeft samen met enkele leden en Easydriving een deelauto operationeel in Haren.

Lees meer
Energiek Maarwold

Energiek Maarwold

Wijkinitiatief voor het leveren van een lokale bijdrage aan de verduurzaming van de wijk Maarwold met behoud van de mooie groene omgeving. Daarmee de samenhang in de wijk vergroten door bewoners, Westerholm en andere organisaties te betrekken.

Lees meer
Voedselbos Glimmen

Voedselbos Glimmen

Het Voedselbos te Glimmen combineert voedselproductie, natuur en inspiratie op een unieke plek aan de Drentsche Aa.

Lees meer
Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst

Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst

Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst realiseert duurzame energieopwekking met zonnepanelen en extra opbrengsten voor Zorgboerderij de Mikkelhorst in de vorm van gewassen en vee.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aankomende activiteiten

01

Jun

Wederverkoper voor Energie vanOns

Mede door de realisatie van Zonneweide Glimmen en Polycultuur Zonnepark De Mikkelhorst is het nu mogelijk om via Duurzaam Haren een energiecontract af te sluiten bij Energie VanOns.

04

Jun

Plaatsing eerste zonnepaneel De Mikkelhorst

Op vrijdag 4 juni werd door voorzitter Michiel Verbeek en dorpen wethouder Philip Broeksma de eerste zonnepaneel gelegd voor Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst.

12

Jun

Open dag Voedselbos te Glimmen

Benieuwd naar de ontwikkelingen op Voedselbos te Glimmen? Misschien spot je dan de zeldzame zeearend boven ons terrein, zie je of de PawPaw in de exotische fruitgaard is aangeslagen en ervaar je hoe mooi de oprijlaan al wordt met de bloemenrand en de onderbeplanting van de notenbomen.

Meer activiteiten

Onze initiatieven en partners

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag