Zonneweide Glimmen legt CO2-bindende toegangsweg

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

De zonneweide Glimmen gaat een CO2-bindende toegangsweg aanleggen met olivijn. De olivijn wordt geleverd door Greensand. De zonneweide hoeft alleen de transportkosten te betalen. Het materiaal zelf wordt gratis beschikbaar gesteld.

Het mineraal olivijn reageert bij de verwering met CO2 en water, waarbij kalkoplossing ontstaat. De kalkoplossing gaat verzuring van de grond tegen. Om 1 kg CO2 te binden is 1 kg olivijn nodig. Met greenSand CO2 Opruim Certificaten kan je je CO2-uitstoot compenseren of extra helpen tegen klimaatverandering. Olivijn is op elk continent in grote hoeveelheden aanwezig. Het is een stollingsgesteente dat bij de vorming van bergketens en bij vulkaanuitbarstingen aan de oppervlakte komt, zoals Spanje, Noorwegen, Cyprus, Turkije, Iran, Griekenland en de Verenigde Staten.

Doe mee

Er zijn nog zonnepenalen beschikbaar voor inwoners, stichtingen, verenigingen en bedrijven in het gebied Vries – Peize – Groningen-Zuid – Kropswolde. Een paneel kost € 250 en verdient zich in terug in ongeveer 8 jaar. Met een subsidie i.v.m. aardbevingsschade kunnen ook panelen aangeschaft worden. Meld je interesse via de website www.zonneweideglimmen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag