Vrijwilligers gezocht

voor middag wilgen knotten

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Heb je na alle donkere dagen weer eens zin om naar buiten te gaan en wat nuttigs te doen? Ga dan op 26 januari mee wilgen knotten bij zonnepark de Mikkelhorst.

De wilgen staan langs de buitenrand van het park en langs een sloot op het terrein. De wilgen zijn daar geplant om uit te groeien als mooie knotwilgen die het zicht op het park wat ontnemen. Het zijn nu nog kleine boompjes, want de helft ervan is twee jaar geleden aangeplant. Het knotten kan gewoon staande gebeuren. Het terrein is zeer nat, dus laarzen aan is wel heel verstandig. Met 3 tot 4 mensen is de klus in een paar uurtjes klaar. En nadien is er een lekker warme verrassing in de kantine van de Mikkelhorst!

Ervaring is niet nodig. Wout Veldstra zal het werk begeleiden: hij kan je het snoeien leren en ook vertellen over de ecologie van de omgeving. Het zal een leerzame en actieve middag worden. Snoeigereedschap en tuinhandschoenen zijn aanwezig. Zelf graag laarzen meenemen.

Verzamelen op 26 januari om 14 uur bij het toegangshek van de Mikkelhorst. Opgeven graag vóór 24 januari 2024 per mail bij woutveld@gmail.com.

Vrijwilligers gezocht voor wilgen knotten

Bron foto: Telstar Online

Polycultuur Zonnepark de Mikkelhorst

Is een initiatief van Duurzaam Haren, ROM3D en Stichting Ecologische Zorgboerder de Mikkelhorst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag