Voortzetting

Zelfoogsttuin Haren

Stuur ons een bericht

Wordt lid

De Zelfoogsttuin in Haren is opgericht door wijlen de heer Gijs Nauta. Na zijn overlijden is de tuin overgenomen door Irma van Duisterwinkel. Zij onderhoudt de tuinen met behulp van vrijwilligers en bewerkt het land en stelt het teeltplan op. Echter per 1 oktober 2023 beëindigt Irma ook officieel haar bedrijf en is ze niet meer verantwoordelijk voor de tuin.

Samen de winter door - met Duurzaam Haren
“Veranderingsprocessen hebben vaak meer voeten in de aarde dan we denken en kosten derhalve ook meer tijd. Maar dat jullie nog niet veel gehoord hebben betekent niet dat we stilgezeten hebben.

Aan een nieuwe organisatie wordt hard gewerkt. Er zijn kandidaten voor het tuinwerk en er zijn plannen voor een vorm, maar er moet een bedrijfsplan komen. Dat klinkt heel officieel, maar dat is de vraag van Carex, die uiteindelijk over het beheer van de Biotoop gaat. Ook dat vraagt tijd en zorgvuldigheid. Vooral een nieuwe bedrijfsrekening aanvragen kost veel tijd. In de tijd ter overbrugging heeft Duurzaam Haren het beheer over de financiën overgenomen, waar we dankbaar voor zijn.”

Op de website www.zelfoogsttuin.nl vindt u meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag