Voedselbos Glimmen

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Het Voedselbos te Glimmen is nog in ontwikkeling. Recent hebben we het project afgesloten ‘Ontwikkeling natuurzone en biodiversiteit’ met financiële steun van de Provincie Groningen. Volgend jaar gaan we verder met het inplanten van de 300 meter lange oprijlaan met eetbare bomenlaan en hagen. Als het hek open staat ben je van harte welkom om een kijkje te nemen.

Wat is een voedselbos

Een voedselbos combineert het systeem van een natuurlijk bos met duurzame landbouwproductie. Het vormt een prachtig landschap en zorgt voor een rijke biodiversiteit waar iedereen wel bij vaart. We huldigen de principes van de permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, delen van overvloed.

Compenseer C02 via Voedselbos

Elke dag met de auto naar het werk? Of met het vliegtuig op vakantie? Compenseer via het Voedselbos je CO2 uitstoot om je steentje bij te dragen aan de klimaatverandering. Hiermee red je een boom van de versnipperaar en draag je bij aan een groenere omgeving in Noord-Nederland.

Nog 682 bomen

Na het succes van de bomenactie in 2018, zijn we bezig met de laatste bomenactie. Nog voor 682 bomen zoeken we een nieuwe plek in de regio, wellicht op uw project?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag