Duurzamer, goedkoper en gemakkelijker: de elektrische deelauto in Haren

Informatieavond 27 juni in het Clockhuys

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Informatieavond 27 juni in het Clockhuys

Duurzamer, goedkoper en gemakkelijker: de elektrische deelauto in Haren

Je ziet steeds meer elektrische auto’s in Haren. Die zijn veel minder vervuilend in gebruik dan een conventionele auto op fossiele brandstoffen. Een eigen elektrische auto kan echter lang niet iedereen betalen. Bovendien is de productie ervan belastend voor het milieu. Deze hoge kosten voor de portemonnee en het milieu kun je beperken als je de auto deelt, aldus de visie van het Burgerinitiatief Elektrische Auto Haren (BEAH).
Om deze redenen stapten al 15 huishoudens in Haren over op een andere manier van autorijden: samen gebruiken ze drie elektrische auto’s die op het erf staan van drie van hen. Uit hun ervaringen blijkt hoe gemakkelijk én voordelig dat kan zijn. Naast duurzaamheid en de financiële voordelen, draagt autodelen ook bij aan sociale cohesie, zo ondervinden de gebruikers. Zij delen niet anoniem (denk aan de scooters), maar dragen samen zorg voor de auto’s. Een veelbelovend concept dus waarvan veel meer mensen kunnen profiteren.

“Een veelbelovend concept dus waarvan veel meer mensen kunnen profiteren”, vertelt mede-initiatiefnemer Matthias Heinemann.

Informatieavond 27 juni in het Clockhuys

Voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar duurzamer én veel betaalbaarder alternatief voor hun huidige auto is er binnenkort een informatieavond over het concept van de Elektrische Deelauto. Tijdens deze avond ontvangt u vrijblijvend informatie, kunt u een financiële vergelijking maken, een van de deelauto’s zien en kunt u vragen stellen aan de huidige gebruikers.

De informatieavond vindt plaats op donderdagavond 27 juni in het Clockhuys van 20.00 tot 21.00 uur. Opgave graag (i.v.m. koffie en thee), maar niet verplicht via onderstaand formulier. Belangrijk om te vermelden dat de organisatoren geen enkel commercieel belang hebben en puur door idealisme worden gedreven.

Samen voor een toekomst met minder auto’s en meer groen

Goedkoper dan een eigen auto

1 deelauto vervangt gem. 6 auto's

Deelauto's op loopafstand

Op vakantie met een deelauto

All-in kosten

Goed verzekerd

Zakelijk en privé rijden

Maandelijks opzegbaar

Eén van de drie Harense deelauto’s

Standplaatsen Haren:

  • Clusiusweg 1
  • Jachtlaan 23
  • Onnerweg 33

Duurzaam haren ondersteund

De coöperatie Duurzaam Haren omarmt dit project en betaalt de opstartkosten. Het aanmelden en alle informatie over het project is te vinden op de site van Samen Slim Rijden Haren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag