Stem op
duurzame initiatieven

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Doe mee met het Groene Parel proces voor Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen. Stem op een idee dat uw leefomgeving mooier, leuker, velliger, duurzamer of socialer kan worden? Stem op de website stemvan.groningen.nl

De plannen die in 2020 worden gekozen, kunnen maximaal € 35.000 budget ontvangen om samen met de gemeente Groningen op te pakken. Kan het? Tussen 12 oktober 2020 en 15 november 2020 beoordeeld gemeente Groningen alle ideeën. In deze fase onderzoeken ze of de ideeën wettelijk en financieel haalbaar zijn. Ideeën die haalbaar zijn binnen het budget 2020 worden ze als plannen gepubliceerd. Hier kunt u in fase 5, van 16 t/m 29 november 2020, op stemmen.

Stem op Duurzame initiatieven

Door bewoners en organisaties zijn 99 ideeën ingediend. In de periode 16 november 2020 – 29 november 2020 kunt u stemmen. Geef aan hoe u € 35.000 wilt verdelen. Dit doet u door uw favoriete plannen toe te voegen aan het winkelmandje, totdat uw budget op is. Hieronder tonen wij een selectie van duurzame initiatieven.

Parkeren is energie genereren

De transferia rondom Groningen lenen zich uitstekend voor opwekken van energie door de parkeerplaatsen te overdekken met zonnepanelen.

Extra locatie Zelfoogstuin

De zelfoogsstuin in de Biotoop in Haren heeft een wachtlijst met belangstellenden. Er is dus ruimte voor een extra tuin op een andere locatie.

Afval Noordlaren

Noordlaarders brengen per auto plastic afval naar Haren. Dat lijkt vreemd: vele auto’s die milieuvervuiling veroorzaken. Dat kan vast anders.

Elektrische deelauto’s

Nu is er 1 elektrische deelauto in Haren-Centrum. Dat kan ook in naar Oosterhaar, Haren-West, Glimmen, Onnen en Noordlaren.

Locatie voor EAZ windmolen in Haren
Kleine houten windmolen

Het gaat om een kleine windmolen met een ashoogte van 15 meter voor stroom voor ongeveer 10 huishoudens.

Groen gas in Glimmen

Inwoners van Glimmen te voorzien van groen gas. Dat kan bijvoorbeeld met vergisting van zuiveringsslib onder hoge druk.

Doorgeefwinkel

De gemeenschap en het milieu omdat spullen een nieuw leven krijgen en niet weggegooid worden.

Koolmees vogelhuisjes

Mikkelhorst produceert in het kader van de dagbesteding maximaal 200 vogelhuisjes voor bestrijding eikenprocessierups.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag