Samen de winter door

Laten we er samen een succes van maken

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Duurzaam Haren heeft zaterdag 19 november meegedaan aan de landelijke actie Samen de winter door. Doel van de bijeenkomst was informatie verstrekken over energiebesparing. Goed voor het terugdringen van CO2, maar in deze lastige tijden ook goed voor de portemonnee. Met kleine ingrepen is vaak veel energie te besparen.

Samen de winter door - met Duurzaam Haren

Naast informatie waren ook de tegoedbonnen van €50 voor energiebesparingsmaatregelen van de gemeente Groningen beschikbaar. Dankzij de samenwerking met Duurzaam Glimmen, Duurzaam Groningen (loket van de gemeente), Energiek Maarwold, Grunneger Power, Oosterhaar Energiek, Duurzaam Helpman en Duurzaam Onnen hadden we 8 energie-experts in ’t Clockhuys in Haren aanwezig. Zij gaven informatie, tips en er werden ervaringen gedeeld. Zowel de bezoekers als de experts waren enthousiast. Voor herhaling vatbaar. Tijdens de landelijke start van de campagne via scherm, werden kijkers opgeroepen om zelf maatregelen door te voeren en tenminste twee personen te informeren over energiebesparing. Op die manier hoopt de landelijke organisatie op een sneeuwbaleffect.

Op de website www.samendewinterdoor.nu vindt u een placemat met besparingstips en het andere campagnemateriaal en een aantal instructieve filmpjes met besparingstips.

Temperatuur verlagen

Kozijnfolie

Radiatorfolie

Verwarmingsbuizen isoleren

Radiator ventilator

Energiemeter

Samen met de energie-experts gaan we kijken wat voor vervolg we kunnen geven aan deze bijeenkomst. Hou ons in de gaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag