Start groenproject aan de Onnerweg

Zaterdag 25 maart heeft wethouder Mirjam Wijnja de openingshandeling verricht

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Zaterdag 25 maart heeft wethouder Mirjam Wijnja de openingshandeling verricht voor het groenproject aan de Onnerweg in Haren. Het groenproject is een initiatief van Matthias Heinemann en Arjon Glazenborg, ondersteund door Duurzaam Haren.

Groenproject Onnerweg Haren

Iedere keer als ze langs het grasland fietsten dachten ze: dat kan veel mooier. Dat zou een mooie biodiversiteitszone kunnen worden. Zo’n biodiversiteitszone biedt een humusrijke bodem en een mooi gebiedje voor vogels, vleermuizen, kikkers en padden etc.

De eerste plannen zijn besproken met de gemeente. De gemeente was enthousiast over het idee en de participatie van burgers, maar het heeft nog wel een tijdje geduurd voordat alle betrokken partijen in de gemeente akkoord waren.

Voor de uitvoering van het plan heeft de gemeente geholpen door het inschakelen van het groenbedrijf idverde. Het wordt een gebied met appelbomen, struiken en bloemen. De appels zijn straks voor omwonenden beschikbaar. Matthias ziet het al voor zich dat er een buurtwedstrijd komt wie de lekkerste appeltaart bakt met de buurtappels. De organisatoren van het project kregen veel steun van omwonenden en van de sportclubs op het sportpark.

Een mooi voorbeeld voor andere plekken in de gemeente.

Als het gebiedje straks volop in boei staat is het een mooi voorbeeld van groen voor meer biodiversiteit en klimaatadaptatie en burgerparticipatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag