Op bezoek bij Zinn

Wat doet de zorg aan duurzaamheid?

Stuur ons een bericht

Wordt lid

We wilden graag weten wat de zorg doet aan verduurzaming én wat we samen kunnen doen. Michiel Verbeek van Duurzaam Haren is daarom op bezoek geweest bij Zinn en heeft gesproken met Roel Baarda, manager Facilitair Bedrijf en Marloes Lok, hoofd communicatie.

Verbeek had een robothondje en een -katje meegenomen: aaibare beestjes waarvan we benieuwd zijn wat de reacties van bewoners hierop is. Roel Baarda heeft toegezegd over de reacties op deze diertjes terug te koppelen.

Zinn is op veel terreinen bezig met verduurzaming in de breedste zin van het woord: gebouwen zijn of worden voorzien van led verlichting; er rijden elektrische Zinn auto’s; er zijn sedem-daken en ze zijn het verwijderen van medicijnresten aan het voorbereiden. Verder is Zinn gefocust op gezond en lekker eten met het liefst ingrediënten uit de regio.

Verbeek doet de suggestie om de mogelijkheden van het Voedselbos in Glimmen en de Zelfoogsttuin bij de Biotoop te verkennen. Zinn is al langer bezig met dwaaldetectie, beeldzorg en GPS systemen. Veel nieuwer zijn wasrobots en smartglases. Stapje voor stapje is men bezig met dit soort innovaties. Alle innovaties zijn gericht op betere kwaliteit van leven voor de bewoners, ondersteuning voor zorgmedewerkers en bijdrage aan een beter klimaat. De verwachting is meer vraag naar zorg en verminderde beschikbaarheid van zorgmedewerkers. Daarom is Zinn gericht op het fit houden van medewerkers, technologische oplossingen en zaken anders organiseren met de familiecirkel en de inzet van social workers.

Vrijwilligers gezocht voor wilgen knotten

Bron foto: Telstar Online

Duurzaam Haren heeft veel ervaring met zonneparken en zonnepanelen op daken. Dat staat zeker ook op de lijst bij Zinn en die opgewekte stroom kunnen direct voor eigen gebruik inzetten. Zinn is verder ook bezig met betere voorzieningen voor mensen die nog thuis wonen. Tussen thuis wonen en wonen in het verpleeghuis zit een grote groep die eigenlijk te slecht is voor thuis en nog te goed voor het verpleeghuis. Met een Modulair Pakket Thuis (MPT) probeert Zinn dit gat beter te vullen. Ook zijn ze gecharmeerd van het Brokanthuis in Hengelo: een wooncomplex voor ouderen waar gezelligheid, veiligheid, vrijheid en zorg slim gecombineerd worden. Zoiets zou Zinn ook graag oppakken in Haren. Na het zeer plezierige gesprek zijn niet direct gezamenlijke acties genoteerd, maar we weten elkaar nu goed te vinden.

Zinn zorg

Een sfeervol en veilig thuis voor ouderen, dat is wat we bieden. ZINN is dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Haren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag