Grondwerkzaamheden Zonneweide Glimmen begonnen

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Deze week zijn de grondwerkzaamheden voor de zonneweide Glimmen begonnen. Ufkes Greentec uit Drachten heeft onder regie van Landschapsbeheer Groningen een aantal dunne bomen verwijderd en versnipperd. De houtsnippers gaan we later toepassen in houtwallen e.d.. De stobben (wortels e.d.) zijn uit de grond gefreesd.

Binnenkort zal loonbedrijf Elema uit Onnen beginnen met grondwerkzaamheden, zoals het graven van waterpartijen en het aanbrengen van glooiingen. In een later stadium wordt de beplanting aangebracht en wordt de grond ingezaaid.

Deze week zijn daarnaast de overeenkomsten naar de deelnemers gezonden. Binnen een week stond er meer dan een half miljoen euro op de bankrekening van de Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen. Binnenkort verwachten we opdracht te geven aan een bedrijf dat de zonneweide gaat realiseren. Met het banksaldo kunnen we een aanbetaling doen. De totale kosten van de zonneweide worden geraamd op 1,3 miljoen euro. Daarom is ook een aanvraag ingediend voor een lening bij het Fonds Nieuwe Doen.

Zonneweide Glimmen

Er zijn nog ongeveer 1.000 panelen beschikbaar. Het verzorgingsgebied loopt van Glimmen, Haren, Groningen-Zuid, Peize, Eelde, Vries, Midlaren, Kropswolde tot Westerbroek. Een paneel kost € 250,- en verdient zich in 8 jaar terug. Zie voor meer informatie www.zonneweideglimmen.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag