Energiebespaarcafé in
’t Clockhuys

Verslag bijeenkomst woensdag 1 maart 2023

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Duurzaam Haren heeft samen met Grunneger Power en Duurzaam Groningen woensdag 1 maart een Energiebespaarcafé geeorganiseerd in ’t Clockhuys in Haren. Er hadden zich 21 deelnemers aangemeld en die waren er allemaal.

Samen de winter door - met Duurzaam Haren
Dion Hagenouw van Grunneger Power hield een presentatie over een aantal beproefde energiebesparende maatregelen (tochtstrips, deurdranger, radiatorfolie, kozijnfolie, beter afstellen van de ketel en nog meer) die eenvoudig zijn door te voeren in ieder huis. Naast concrete maatregelen in huis ging het ook over gedrag: korter douchen, kachel op lagere temperatuur, niet stoken in ruimten die nauwelijks gebruikt worden, lichten uit als je weg gaat enz.

Na het plenaire deel werd de groep opgesplitst in 5 groepjes, elk met een deskundige energiecoach. In de groepjes konden alle particuliere vragen gesteld worden aan de energiecoaches. Het was ook mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach voor een thuisbezoek om samen je woning op energieverbruik te testen.

Tijdens de gesprekken kwamen kleine, maar ook grotere ingrepen in huis aan de orde. Aan het einde van de avond bleek dat de deelnemers veel hebben opgestoken van de algemene informatie, van de energiecoach, maar ook van elkaar. Ter voorbereiding van het nieuwe koudeseizoen in het najaar zal Duurzaam Haren dit graag herhalen. Dan zullen we ook nagaan of er belangstelling is voor een warmtewandeling.

Met een warmtemeter worden de energielekken in huizen opgespoord. Ondertussen kunt u veel informatie vinden over kleine- en grote maatregelen en subsidies op de website: www.duurzaamgroningen.nl. Op die website kunt u ook informatie vinden over de Klusbus voor hulp bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen en u daar ook een bezoek van een energiecoach reserveren.

Afspraak met een energiecoach

Wil je dat er een energiecoach die bij je thuis komt voor advies? Of wil je hulp bij het plaatsen van energiebesparende maatregelen? Op de website van Duurzaam Groningen kun je een aanvraag doen voor een energiecoach. De energiecoach kan je doorverwijzen naar een klushulp aan huis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag