Educatief centrum

in Voedselbos te Glimmen

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Nog dit jaar willen we van start met fase 1 van de bouw van een educatief centrum in Glimmen. De vergunning is op zak, en nu verder. We staan te popelen om te beginnen, maar eerst moet de financiering van € 72.000 rond zijn. Met de bomenactie heeft het voedselbos zelf een startkapitaal vergaard, maar wij zoeken donaties voor het ontbrekende bedrag. Door de unieke, 100% circulaire bouwmethode DNA kunnen we met vrijwilligers onder leiding van een professional zelf bouwen.

Fase 1

In fase 1 wordt de kelder, de fundering en het schuurgedeelte neergezet. Hiervoor is naast materiaal, zoals zand, funderingsplaten, vloer-, plafond- en wanddelen en kelder, ook geld nodig voor de professionele begeleiding en scholing. Dus als je ook wilt dat er in Voedselbos te Glimmen een educatiecentrum waar je kennis en inspiratie kunt opdoen over het op gezonde wijze omgaan met voeding en natuur, steun ons dan en klik hier om te doneren.

De Nieuwe Aanpak

Het bouwen vindt plaats volgens ‘De Nieuwe Aanpak’ (DNA), een 100% circulaire bouwwijze ontwikkeld door Maarten Wiersma van ABC2C. DNA werkt net als de natuur met cellen die als lego aan elkaar te schakelen zijn en ook weer uit elkaar kunnen worden gehaald. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt.

Omdat deze bouwmethode zo gemakkelijk overdraagbaar is, heeft Maarten Wiersma de bouwmethode en ons project ingediend bij de verkiezing tot woonpionier bij het TV programma Tegenlicht. Hierin worden vernieuwende ideeën gezocht om uit de wooncrisis te komen. Help ons project en deze unieke bouwwijze beschikbaar maken voor starters uit de woningmarkt die hun handen uit de mouwen willen steken om de wooncrisis op te lossen!

Hoe verder

Na fase 1 gaan we verder met fase 2. Hierin worden vijf cellen gebouwd, waarin de groepsruimte, de keuken en het sanitair komen. Fase 3 is de afbouwfase, waarin de droogzolder en de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Meer weten over Voedselbos te Glimmen, het nieuw te bouwen educatieve centrum en onze activiteiten? Kijk dan verder door hieronder op lees meer te klikken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag