Burgerinitiatief wil deelauto plaatsen in Haren en Helpman

 

Stuur ons een bericht

Wordt lid

Drie elektrische deelauto’s te plaatsen in Haren en Helpman

In Haren en Helpman is een burgerinitiatief gestart om drie elektrische deelauto’s te plaatsen, die beschikbaar zijn voor lokale gebruikers. Op deze manier wordt in de omgeving de parkeerdruk verminderd en komt er meer ruimte in de straat voor andere activiteiten: Meer ruimte voor kinderen om te spelen, minder verkeer door de straat en wellicht op den duur ook meer groen in de wijk.
De drie initiatiefnemers Menno Visser, Matthias Heinemann en Rick van der Velde zijn hiermee begonnen, omdat hen opviel dat er in een straat veel auto’s staan die gewoon stil staan. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat auto’s, zeker als het een tweede auto betreft, vaak rond de 95% van de tijd stil staan. Door een auto door meerdere gebruikers te laten gebruiken, wordt de auto vaker en dus een stuk efficiënter gebruikt, uiteraard kost de productie van een auto veel grondstoffen en energie.
De auto’s worden gedeeld in een besloten bewonersgroep. Een gebruiker heeft totaal geen vaste lasten meer voor de auto en komt daardoor vaak goedkoper uit. Het reserveren, openen en rijden met de auto wordt geregeld via een app, waardoor de auto op ieder moment van de dag kan worden opgehaald. Om dit mogelijk te maken, is het nodig dat per auto ongeveer 10 gebruikers zich aanmelden. Als dat is gelukt, dan wordt een nieuwe elektrisch aangedreven auto op de locatie gezet en kan het rijden beginnen.

Samen voor een toekomst met minder auto’s en meer groen

Goedkoper dan een eigen auto

1 deelauto vervangt gem. 6 auto's

Deelauto's op loopafstand

Op vakantie met een deelauto

All-in kosten

Goed verzekerd

Zakelijk en privé rijden

Maandelijks opzegbaar

Duurzaam haren ondersteund

De coöperatie Duurzaam Haren omarmt dit project en betaalt de opstartkosten. Het aanmelden en alle informatie over het project is te vinden op de site van Samen Slim Rijden Haren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze initiatieven en partners

ECoop

Wordt lid

Wordt lid

Over ons

Stuur ons je vraag